Nederlands Deutsch Français English
Proces

Omschrijving proces

Stap 1

Na het aannemen van een order draagt de tekenafdeling van Uitslag zorg voor een accurate vertaling naar een eerste concept-werktekening. Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht, gebeurt dat zoveel mogelijk in samenspraak met de opdrachtgever. Deze tekeningen gaan retour naar de opdrachtgever voor controle en opmerkingen.

Stap 2

Op het moment dat de opdrachtgever een akkoord geeft op de werktekeningen, gaan de tekenaars van Uitslag over tot het inlezen van de tekening voor de maak-units. Met behulp van state-of-the-art CADCAM-software, gecombineerd met de ervaring en knowhow van de medewerker, wordt nu een volautomatisch bewerkingsprogramma geschreven.

Stap 3

Na een uiterst zorgvuldige screening van het freesprogramma wordt het maakproces gestart en doorlopend gemonitord. Na het frezen wordt het model of de matrijs afgewerkt, gecontroleerd en afgeleverd bij de opdrachtgever.

Modellen en matrijzen worden in toenemende geproduceerd met behulp van volautomatische 3- en 5-assige freesmachines. Een CAD-model in 3D vormt de basis voor de aansturing van het CNC-proces.
Uitslag werkt met een ervaren en hoog opgeleid team engineers en tekenaars, die de vraag van een opdrachtgever kunnen omzetten naar een gedetailleerd 3D-CAD-model. De engineers en tekenaars van Uitslag werken met state-of-the-art CADCAM-software van Solid Works en Creo.
3D-vormgeometrie en 2½D-geometerie, zoals gaten en kamers, worden in de 3D-CAD-modellen voorzien van feature-labels.


Een absoluut unieke meerwaarde van de CADCAM-systemen (Tebis AG) waar Uitslag mee kan werken, is dat alle ontwikkelde kennis van succesvol uitgevoerde opdrachten beschikbaar en ook snel inzetbaar blijft voor toepassing in nieuwe opdrachten. Deze continu groeiende kennisdatabase, onder meer met veel voorkomende verspaningsstrategieën, binnen de Uitslag-organisatie helpt zowel de klant als Uitslag om de betrouwbaarheid van nieuwe processen nog verder te verhogen. Het geeft een nieuwe dimensie aan partnership en co-engineering.
Werken met de technologie van Tebis AG betekent een enorme impuls voor de nauwkeurigheid en bedrijfszekerheid waarmee Uitslag kan werken. Het is tegelijk de ideale tool om CAMCAD-systemen te laten integreren en co-engineering nog verder te vergemakkelijken. Werken met Tebis AG zorgt bij zowel Uitslag als de opdrachtgever voor een heldere structuur in de procesgang.


Uitslag is de eerste onderneming in Nederland die de beschikking heeft over de 5-assige freesmachine van Zimmermann. Deze volautomatische en geavanceerde 5-assige freesmachine heeft een bereik van 2500 x 3000 x 1250 mm. In combinatie met de state-of-the-art CADCAM-software en de deskundigheid van het engineeringteam biedt Uitslag een optimale kwaliteitsbasis.